Na dálnici D1 se srazilo deset aut. Viník ukradl jiné auto a znovu boural

Hromadná dopravní nehoda na 196. kilometru dálnice D1 ve směru na Prahu zkomplikovala ve středu ráno dopravu u Brna. Původně se uvádělo že se srážka stala na 198. kilometru, policie ale následně informaci opravila. "Srazilo se deset vozidel, z toho pět osobních, dvě dodávky a tři nákladní," upřesnil pro TN.cz mluvčí jihomoravské policie Petr Vala.

Nehodu měl způsobit řidič jednoho z nákladních aut. "Řidič nákladního vozidla se z doposud nezjištěných příčin střetl s ostatními vozidly. Následně z vozidla z místa nehody utekl do ulice Kaštanova, kde se zmocnil osobního motorového vozidla, s kterým následně odjel směrem do obce Rebešovice, kde havaroval. Tam byl policisty vypátrán," dodal Vala. Po dopadení u něj policisté provedli test na přítomnost omamných a psychotropních látek, který byl pozitivní.

Na místě se tvoří dlouhé kolony. "Kolona na dálnici D1 dosahuje až na 210. kilometr, což je sjezd na Holubice. Je to průjezdné jedním jízdním pruhem, řidiči musí počítat se zdržením," dodal Vala. Komplikace v dopravě budou minimálně do pozdního odpoledne. 

Na místo vyjeli i záchranáři. "Ošetřili jsme čtyři pacienty, kteří měli lehká až středně těžká zranění, a převezli jsme je do brněnských nemocnic," uvedla mluvčí jihomoravských záchranářů Michaela Bothová.

[chooze:article;value:558679]

Jiná dopravní nehoda zkomplikovala ve středu ráno dopravu i v Praze. Srážka tří osobních aut a sanitky zablokovala Plzeňskou ulici. "Sanitka patří soukromému přepravci. Při srážce se zranily tři osoby, jejich zranění jsou lehčí," řekla TN.cz mluvčí pražské záchranky Jana Poštová.

K nehodě dorazila další sanitka, aby zraněné přepravila k ošetření do nemocnice. Na místě zasahují i hasiči. "Přijet musí i vyprošťovací automobil, abychom sanitku otočili zpět na kola," napsali na sociální síti X. "Během našeho zásahu byla zastavena doprava," upřesnil mluvčí hasičů Martin Kavka.

Dopravu se zhruba po hodině podařilo obnovit. "Pomocí vyprošťovacího automobilu jsme sanitku vrátili na kola a zasypali jsme uniklé provozní kapaliny. Provoz na Plzeňské byl obnoven a naše jednotky se postupně vrací na základny," uzavřeli hasiči.

Nehoda kamionu částečně uzavřela dálnici D1 i minulý týden:

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.