Večerní toulky centrem Palma de Mallorca

Plánujete strávit letní dovolenou na Mallorce? Pokud chcete zažít něco nezapomenutelného, večerní procházka hlavním městem Palma de Mallorca je skvělou volbou. Historické centrum nabízí nádherně nasvícené budovy různých architektonických stylů. Největší dojem na vás pravděpodobně udělá gotická katedrála Panny Marie (La Seu), jejíž fotografie zdobí mnoho propagačních materiálů o Mallorce. Milujete-li fotografování, budete opravdu nadšeni!

​Pokud se na Mallorcu vydáte s cestovní kanceláří Blue Style, je velmi pravděpodobné, že večerní výlet do Palma de Mallorca bude součástí nabídky. V takovém případě se stačí domluvit s delegátem, který se už postará o vše potřebné. Pokud ne, můžete se tam vypravit sami - ať už pronajatým autem, taxíkem nebo třeba autobusem. A nebo pešky, pokud se ubytujete v některém z hotelů nacházejících se přímo ve městě jako je například Hotel BQ Belvedere.

​Do Palma de Mallorca doporučujeme dorazit ještě před setměním. Mnoho turistů tvrdí, že La Seu a další památky jsou nejkrásnější při západu slunce. Gotická katedrála z roku 1230 vás uchvátí v kteroukoliv denní dobu. Dívat se na ni můžete z různých úhlů a vždy vás ohromí její fotogeničnost. Je postavena ze zlatohnědého pískovce a její dvě hlavní věže měří 67, 5 metru. Vedle katedrály se nachází muzeum s rukopisy, přenosnými oltáři a svatými relikviemi. Nedaleko stojí palác Almudaina, jedna z mála zachovalých maurských staveb na ostrově. Tento palác, původně sídlo maurských vezírů, je nyní oficiální rezidencí španělské královské rodiny a během nepřítomnosti krále je přístupný turistům. Palác Almudaina je fascinující ukázkou různých uměleckých stylů, které se zde vystřídaly během historie ostrova.

​Procházka ulicemi Palma de Mallorca nadchne každého milovníka historické architektury. A to není zdaleka vše. La Lonja de Mallorca, známá také jako Sa Llotja, je mistrovským dílem gotické architektury z 15. století a nachází se jen pět minut chůze od paláce Almudaina. Radnice na náměstí Placa de Cort, vzdálená přibližně čtyři minuty chůze od katedrály La Seu, se pyšní barokní fasádou s prvky manýrismu. V Palma de Mallorca však objevíte mnohem více...třeba nejstarší olivovník na celém ostrově.

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.