Slovenskem otřásla smrt 17leté Lilly. Byla hotový anděl, vzpomínají kamarádi

Nikdo neměl ani tušení, že školní fotbalový turnaj se stane pro 17letou Lillu osudným. Během jednoho ze zápasů ale dívenka z Komárna minulé úterý zničehonic zkolabovala. Přivolaní záchranáři okamžitě zahájili resuscitaci, a mladou slečnu odvezli do nemocnice. Tam svůj boj v neděli prohrála.

Co se navenek zdravé teenagerce mohlo stát, je ale záhadou. "Přesné příčiny nejsou ještě známy, čeká se na pitvu," řekl deníku Nový čas Imre Andruskó ředitel Gymnázia Hanse Selyeho, které dívka navštěvovala. Podle něj měla vynikající studijní výsledky a každý rok prospěla s vyznamenáním.

[chooze:article;value:551048]

​Smutnou zprávu potvrdil i klub KFC Komárno, kde mladá hráčka působila. "Drahá Lillo, s těžkým srdcem a slzami v očích se s tebou loučíme. Vzpomínku na tebe si navždy uchováme a sdílíme bolest rodiny. Srdce KFC bije pro tebe dnes, zítra a navždy!" napsal klub na svém facebooku.

Na její počest se rozhodl udělat dojemné gesto a vyřadil dres s číslem 11, ve kterém Lila dlouhé roky hrála. "Lillin dres s číslem 11 bude vyřazený a v budoucnu ho nebude moct nosit žádný hráč v barvách našeho klubu," dodal klub.

Lilla byla podle přátel hotovým andělem a zpráva o její smrti přišla jako blesk z čistého nebe. "Velmi milovala fotbal a všechno, co dělala. Ji se nedalo nemít rád, byla úžasná. Bude nám moc chybět," zavzpomínali na půvabnou a talentovanou dívku kamarádi.

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.