Smutné loučení. Europoslanci vyklízejí svoje kanceláře

Pokladů se za pět let v kancelářích ve Štrasburku nahromadilo europoslancům více než dost. "Teď koukám, myslel jsem si, že je to nějaký advokátní spis, ale je to protokol o odtahu mého vozidla, který jsem kdysi hledal," řekl europoslanec Stanislav Polčák (STAN).

"Dostal jsem od někoho obrázek, už si nepamatuju od koho, má to být zvířátko v úkrytu. Je to takový hrozně hezký," ukázal europoslanec Jiří Pospíšil (TOP 09).

[chooze:article;value:552532]

​Kromě vzpomínkových předmětů jsou ale kanceláře plné i nezbytností, jako je nádobí nebo oblečení. Věci si europoslanci odvážejí prý průběžně už několik měsíců. Tlačí je čas, protože do čtvrtečního večera musejí od svých kanceláří odevzdat klíče.

Stěhování se netýká jen europoslanců, kteří svůj mandát neobhajují. Ti, kteří po volbách znovu usednou do europoslaneckých lavic, totiž kanceláře změní. "Ta kancelář mi bude trochu chybět, protože ta má opravdu jako krásný výhled. Do tichého prostoru s výhledem na štrasburskou katedrálu," popsal Polčák. A kdo by přece jen ve Štrasburku něco zapomněl, dostane ještě šanci si to po volbách vyzvednout na sekretariátu.

Veškeré informace a data k eurovolbám 2024 a volebním preferencím najdete zde na TN.cz

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.