Výběr nastávajícího táty budí rozpaky. Dítě chce pojmenovat po bájné příšeře

Zatímco někteří rodiče volí spíše tradiční jména pro svá dítka, jiní vybírají často i neobvyklá a nechávají se inspirovat vším možným. Třeba i legendou o příšeře z jezera Loch Ness, píše portál Mirror.

O radu poprosila na sociální síti i jedna maminka. "Můj manžel si během ultrazvuku udělal legraci a teď to může být jméno našeho dítěte. Miluji svého manžela, což zahrnuje také akceptování jeho někdy nevhodně načasovaného humoru," napsala žena na Reddit.

[chooze:article;value:549549]

"Když poprvé uviděl, jak našemu dítěti tluče srdíčko, nadšeně prohlásil, že ten ultrazvuk vypadá jako původní fotografie lochnesské příšery," doplnila.

Nastávající tatínek ale v legráckách pokračoval. "Nakonec přišel s tím, že bychom dítě měli pojmenovat, pokud to bude dívka, Nessie. Uvědomila jsem si, jak moc se mi jméno Nessa líbí. Nyní to zvažujeme. Zároveň si myslí, že jméno Loch by bylo skvělé pro kluka, ale to není mé oblíbené," vylíčila těhotná. Ta je nyní navíc v rozpacích, že by základem výběru jména pro miminko měla být vtipná historka.

Mnozí lidé jsou přesvědčeni, že by si pár měl výběr jména pořádně rozmyslet. Upozornili, že vždy pak bude dítě spojováno s bájnou příšerou, což je v tomto případě zřejmě nevyhnutelné. Dle nich by ale bylo lepší zvolit nějakou formálnější variantu.

"Nessie nezní jako jméno dospělého. Nezapomeňte, že dítě vyroste, nebude napořád malé," uvedl jeden z uživatelů. "Osobně bych navrhoval pojmenovat ji Vanessa a můžete jí říkat Nessa nebo Nessie," přidal se další.

Porodnost v Česku klesá. Více se dozvíte v následující reportáži (3/2024):

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.