Útočník v Illinois zabil 4 lidi a dalších sedm zranil. Policie ho dopadla

"Soucítím s rodinami, které nyní trpí ztrátou," řekla podle agentury AP novinářům Carla Reddová z rockfordské policie s tím, že první volání na tísňovou linku policie obdržela ve 13:14 místního času.

Podle Reddové neměly všechny oběti nalezené na několika různých adresách ve městě bodná zranění a žádná z nich nebyla zastřelena.

"Nemyslíme si, že by v tuto chvíli byli na útěku nebo na svobodě nějací další podezřelí," dodala policistka. "V tuto chvíli neznáme motiv, který přiměl tuto osobu spáchat tak ohavný zločin."

[chooze:article;value:544034]

Rockfordská policie původně uvedla, že bylo zraněno pět lidí. Cori Hilliardová, pracovnice úřadu šerifa okresu Winnebago ve středu večer bez dalších podrobností sdělila, že počet zraněných vzrostl na sedm.

Útočník zabil celkem tři lidi, čtvrtá oběť zemřela později v nemocnici. Policie mrtvé později identifikovala jako 15letou dívku a tři muže ve věku 63, 49 a 22 let. Jejich jména zatím policie nezveřejnila.

Reddová uvedla, že obyvatelé v okolí byli policií požádáni, aby si prohlédli záznamy z domácích bezpečnostních kamer, zda na nich nejsou zachyceny okolnosti, které by s útoky mohly mít nějakou souvislost.

Město Rockford má asi 150 000 obyvatel a leží zhruba 145 km severozápadně od Chicaga. Středeční násilnosti se udály jen několik dní poté, co byl v Rockfordu pobodán a zabit mladistvý zaměstnanec obchodu Walmart.

[chooze:article;value:543425]

"Dnes jsme šokováni dalším hrůzným násilným činem proti nevinným členům naší komunity. Naším hlavním zájmem je zajistit, aby členové naší komunity, kteří byli tímto násilím přímo zasaženi, byli podporováni během svého uzdravování a zotavování," uvedl starosta Rockfordu Tom McNamara.

Muž podezřelý z útoků byl zatčen zástupcem šerifa okresu Winnebago poté, co byli přivoláni k nahlášenému vloupání do domu, uvedl šerif Gary Caruana.

"Mladá žena před ním stačila utéct," řekl o jedné z přeživších šerif. "Měla několik bodných ran na rukou a v obličeji. Její stav je vážný. Náhodný kolemjdoucí se jí snažil pomoci. I on utrpěl několik bodných zranění a nyní je na vyšetření," dodal šerif.

Masakr za zdmi ubytovny. Muž zuřivě bodal do manželky, jeden nůž mu nestačil (9/2023):

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.