Masivní únik oxidu uhličitého z nádrže v Chebu. Desítky lidí se musely evakuovat

Hustá bílá přízemní mlha zahalila ve čtvrtek kolem poledne areál průmyslové zóny Dolní Dvory v Chebu. Vytvořil ji oxid uhličitý, který unikl z cisterny a rozlil se po areálu. 

"Můžeme potvrdit, že v reálu soukromé společnosti v Chebu došlo při přečerpávání oxidu uhličitého k masivnímu úniku této nebezpečné látky," sdělil TN.cz policejní mluvčí Jakub Kopřiva. 

"Na místě zasahovaly čtyři jednotky hasičů. Byl evakuován objekt, kde k úniku došlo, asi 60 osob. Okolní podniky byly informovány. Evakuace tam ale nebyla nutná," sdělili pak k výjezdu karlovarští hasiči. 

[chooze:article;value:543399]

Ve chvíli, kdy na místo dorazili, totiž z cisterny už veškerý plyn unikl. "Uniklo asi 25 tun plynu," tvrdí hasiči. "Událostí se v současné době usilovně zabývají chebští kriminalisté," dodává pak policie.

Kvůli potenciálně nebezpečnému plynu museli hasiči zasahovat také v Ostrově na Karlovarsku. "Zasahujeme u úniku chloru v technické místnosti bazénu v objektu základní školy v Masarykově ulici. Výpary nebezpečné látky byly naměřeny v prostoru bazénu, do dalších částí školy nepronikly. Prostor je monitorován, provoz školy je zatím bez omezení," informovali ve čtvrtek ráno na síti X.

Poplach ve škole na Slovensku: Po úniku chlóru skončil školník v nemocnici:

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.