Otřesný případ ze Slovenska. Štěně našli s natrženými pohlavními orgány

Slovensko řeší otřesný případ štěňátka, které někomu pravděpodobně posloužilo jako sexuální hračka. Podle televize Markíza fenku s potrhanými pohlavními orgány a zlomenou tlapkou našla skupina dobrovolníků před romskou osadou v Ostrovanech na východě země. 

"Já jsem to viděl na fotkách, měla poškozenou pochvu. Sama si to udělat nemohla, musel to udělat člověk. Jiné zvíře jí to neudělalo, to by vypadalo jinak," prohlásil pro TV JOJ zástupce občanského sdružení BROD, která se o zatoulané a jinak strádající pejsky v této oblasti stará.

"Zjistili jsme, že má nějakou starší ránu v oblasti pochvy. Noha se potřebuje zahojit a potom se dá udělat plastika," konstatoval pak ke stavu fenky veterinář Pavol Karpjak. Že mohlo jít o následky sexuálního násilí, nevyloučil.

[chooze:article;value:540730]

Věcí se zabývá i policie. "Případ je aktuálně ve stádiu prověřování za účelem zjištění všech podrobností, aby bylo možné zjistit, zda jde o trestný čin týrání zvířat," prohlásila její mluvčí Denisa Bárdyová.

Obyvatelé osady odmítají, že by s nimi či jejich sousedy měla tato událost cokoliv společného, a upozorňují, že tam mohl nechtěné štěně pohodit někdo jedoucí kolem. Podobné věci se tam prý čas od času stávají.

Asi sedmitýdenní fenka se bude ze svých zranění vzpamatovávat až osm týdnů, tedy déle, než byla dosud na světě. Péče o ni jen do těchto dní stála asi 500 eur, tedy přes 12 000 Kč. Další zákroky ji přitom ještě čekají. O zvíře se nyní stará právě občanské sdružení. Na péči o něj mu ale přispívají další a další lidé. Až se fenka dá do pořádku, chce ji spolek nabídnout k adopci.

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.