Nemocný král Harryho úplně zazdil. Jejich setkání skončilo smutným fiaskem

Původně se zdálo, že diagnóza krále Karla III. svede rodinu znovu dohromady. Krátce po zveřejnění toho, že králi diagnostikovali rakovinu, nasedl princ Harry do letadla a spěchal za otcem. Podle informací deníku Mirror to ale teď vypadá, že opak byl pravdou.

Setkání prince Harryho a jeho otce krále Karla po několikaměsíčním odloučení totiž trvalo pouhých 30 minut. Vévoda ze Sussexu přijel do Clarence House za králem v úterý zhruba v 15:15 hodin a už v 15:45 se měl mít k odchodu.

Krátce nato paparazzi vyfotili krále Karla a jeho manželku Camillu, jak opouští svůj dům a směřují do Sandringhamu, informoval web BBC. Zdroje blízké královské rodině uvedly, že právě tam král hodlá trávit většinu času a do Londýna se chce vracet jen jednou týdně kvůli královským povinnostem, ve kterých se rozhodl setrvat.

[chooze:article;value:540659]

​Vztahy mezi Harrym a králem jsou napjaté už několik měsíců. Spory vyvrcholily poté, co Harry vydal kontroverzní monografii, která na královskou rodinu vrhala špatné světlo. Před úterní návštěvou se naposledy se svým otcem a dalšími členy rodiny viděl na králově korunovaci v květnu loňského roku.

To, že král Karel III. trpí rakovinou, oznámil Buckinghamský palác v pondělí. O jaký druh rakoviny se jedná, ale neuvedl. Lékaři diagnózu odhalili během královy hospitalizace v nemocnici, během které podstoupil zákrok kvůli zvětšení prostaty.

Král Karel III. bojuje s rakovinou. Stahuje se z veřejnosti:

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.