Smrt slavné zpěvačky objasněna. Konečně řekli, proč zemřela

[chooze:gallery;value:32554]

​Smrt jedné z největších legend irské hudební scény Sinéad O'Connorová, která zemřela koncem loňského července ve věku 56 let, zasáhla celý hudební svět. Nedlouho poté se začaly objevovat spekulace o tom, proč vydechla naposledy. Po půl roce se ukázalo, že to byla přirozená smrt.

"Cizí zavinění jsme vyloučili, vyšetřování příčin jejího úmrtí tak skončilo," potvrdil podle BBC v úterý soudní koroner. 

Úmrtí O'Connorové  tehdy oznámila její rodina. "Se zármutkem v našich srdcích oznamujeme odchod naší milované Sinéad. Její rodina a přátelé jsou zdrcení těmito novinami a žádají o soukromí v těchto těžkých chvílích," uvedli pozůstalí v oficiálním vyjádření. Tělo zpěvačky našli v jejím domě.

[chooze:article;value:516885]

​Její poslední zprávy prý byly podle zpěvaččina dlouholetého přítele a zpěváka Boba Geldofa plné smutku a zoufalství, ale i nadějného štěstí. "Byla prostě taková," řekl tehdy podle tamního deníku Irish Examiner. "Sinéad se mnohokrát cítila velmi sama a zoufalá," pokračoval a před diváky vyzdvihl její statečnost.

Sinéad O'Connorová, typická svými na ježka ostříhanými vlasy, byla v Irsku symbolem nezdolnosti a vzdoru především kvůli svému nesnadnému životu a protestům proti zneužívání v katolické církvi. Do srdcí fanoušků své hudby se zapsala především hitem Nothing Compares 2U.

Život Sinéad O'Connor byl pestrý, plný zvratů. Podívejte se na reportáž: 

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.