EXKLUZIVNĚ: Balák po měsících vyklidil státní vilu v Lánech. Stáhl žalobu

I přes výpověď z nájmu se Balák z vily odmítal odstěhovat. Nakonec to podle všeho přece jen udělal. Přítel exprezidenta Zemana Miloš Balák dostal výpověď z nájmu loni po výměně hradní garnitury.

"Já jsem podal žalobu na neplatnost výpovědi," prohlásil v létě. Soud se ale odkládal, a to i kvůli Balákovu zdravotnímu stavu. Trpí prý rakovinou. A teď už na žádný soud ani nedojde. 

[chooze:article;value:528874]

"Žalobu vzal dnes v plném rozsahu zcela zpět, s ohledem na tuto skutečnost bude nařízené ústní jednání odvoláno," sdělil v pátek soudce Pavel Mydla. Že Balák zhruba před dvěma týdny dům opustil, potvrdili i další sousedé. On sám na dotaz zaslaný na mobil nereagoval. 

"Ve svém podání označil jako důvod ukončení nájmu předmětné nemovitosti," doplnil soudce.

Balákovo působení v Lánech poznamenaly dvě kauzy. V té první podle pravomocného rozsudku ovlivnil veřejnou zakázku za 200 milionů a měl jít do vězení. Zasáhl ale tehdejší prezident. Ten mu udělil milost.

[chooze:article;value:526152]

V druhé kauze soud potrestal Baláka za prodej lánského kamene pod cenou peněžitým trestem a zákazem činnosti. S dovoláním u Nejvyššího soudu neuspěl.

Nástupcem Miloše Baláka v čele Lesní správy Lány se stal Pavel Rus, a to přesně před rokem. Už na podzim ale Hrad na ředitelskou funkci vypsal nové výběrové řízení. To podle našich informací ještě neskončilo. Jasno by mělo být zřejmě na konci ledna.

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.