Dva bagristi probourali Velkou čínskou zeď. Udělali si zkratku do práce

[chooze:gallery;value:33144]

​Za necelé tři tisíce let se povedlo prorazit Velkou čínskou zeď jen těm největším bojovníkům. Mezi nimi byl například mongolský chán Čingischán nebo národ Mandžuů, to platilo až doposud. Podle portálu Mirror nemohli dva dělníci jménem Čeng a Wang ikonickou stavbu rozdýchat a rozhodli se jednat.

Každý den jim totiž překážela na cestě do práce a zdlouhavě ji museli objíždět. Oba dělníci totiž prováděli stavební práce v nedalekých městech. Rozhodli se proto, že v odlehlé části zdi, která uniká zrakům turistů, probourají díru dostatečně velkou, aby jí projel jejich bagr.

[chooze:article;value:518482]

Podle stanice BBC tak poničili památku, která je zapsaná na seznamu UNESCO a chrání ji organizace OSN. Podivné díry ve zdi si po čase všimli místní, kteří 24. srpna kontaktovali tamní policii. Ta troufalé bagristy rychle vypátrala a zatkla.

Velkou čínskou zeď jezdí každoročně navštívit miliony lidí, což z ní činí jednu z nejoblíbenějších památek světa. Aby se mohli zajet podívat na Čengovu a Wangovu úpravu, museli by podél ní jet od Pekingu téměř šest hodin autem.

Sprejeři hyzdí česká města. Vandalů výrazně přibývá (8/2023):

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.