Štáb TV Nova vypátral majitele formule. Proháněl se s ní po Pražském okruhu

Pražští policisté dál postupují v rozplétání případu nebezpečné jízdy formule po Pražském okruhu. "Díky zaslaným poznatkům veřejnosti jsme zjistili, že se tento vůz pohyboval po komunikaci v neděli krátce po půl jedné, a to po Pražském okruhu na D5. V souvislosti s tímto případem žádáme další očité svědky, aby se nám ozvali na linku 158," vyzvala policejní mluvčí Violeta Siřišťová.

Policii by pomohly především záznamy z palubních kamer. Pátrat po řidiči začal i štáb TV Nova. A byl úspěšný. Stopy vedou do středočeské obce Trnová, která leží zhruba 10 kilometrů od Pražského okruhu, kde formuli svědci v sobotu viděli naposledy.

[chooze:article;value:520889]

Obyvatelé potvrdili, že tam má žlutá formule skutečně svou "stáj". "Minulý rok jsme se o tom bavili, že si tady z toho udělal nějaký okruh," postěžoval si jeden z tamních obyvatelů obce. "On s tím moc často nejezdí, no," připojil se další.

Majitele formule se reportér snažil oslovit, muž ale mluvit na kameru nechtěl. Má jít o středočeského podnikatele, který je fanda do sportovních aut a občas se s vozidlem účastní různých akcí. Na letošní sraz sporťáků v Blatné zavítala také červená formule, známá z dálnice D4.

"Mezi těmi vozy byly k vidění i dvě formule. Jedna červená s číslem sedm. A byla tam i ta žlutá formule," popsal účastník akce. Kdo ve skutečnosti seděl v kokpitu formule při jízdě po Pražském okruhu, však musí zjistit teprve policie.

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.