Při pádu letadla v Rusku zemřelo 10 lidí. Na palubě měl být i šéf wagnerovců Prigožin

Šéf žoldnéřské Wagnerovy skupiny Jevgenij Prigožin měl být na palubě letadla Embraer, které se zřítilo u vesnice Kuženkino v Tverské oblasti v Rusku. Informovala o tom ruská státní tisková agentura TASS s odkazem na Federální agenturu pro leteckou dopravu. Všech deset lidí na palubě – sedm pasažérů a tři členové posádky – mělo údajně na místě zemřít.

Letadlo mělo být na cestě z Moskvy do Petrohradu, kde Prigožinova žoldnéřská společnost sídlí. Důvody pádu stroje jsou zatím neznámé. Podle ruské vládní agentury RIA zahájila Federální agentura pro leteckou dopravu vyšetřování celé události. Právě ruský letecký úřad uvedl, že se Prigožin nacházel na seznamu pasažérů.

[chooze:article;value:518866]

Probíhá také pátrání o obětech. Údajně se podařilo najít těla čtyř z nich. Další se podle zpráv z místa nejspíše nacházejí ve vraku zříceného letadla, který však pohltily plameny.

Zpráva o nehodě přišla jen pár dní poté, co se na internetu objevilo nové Prigožinovo video. Vzhledem k pouštní krajině v pozadí se tehdy spekulovalo o tom, že se ruský oligarcha nachází v Africe, kde jeho žoldnéři dlouhodobě působí.

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.