Putin udělal zahanbující chybu. Hovoří se o tom, že má demenci

Spekulace vypukly poté, co bloggerka Uljana Japparovová na svém twitteru zveřejnila klip z televizního vysílání. Na něm Putin hovoří s podnikatelem a náměstkem starosty Nižného Novgorodu Ivanem Štokmanem, který začínal jako pekař a vybudoval vlastní IT firmu, píše portál Newsweek.

V rozhovoru došlo i na téma dětí. Putin zeptal na ty Štokmanovy. "Mám dvě, staršímu je 23 let a mladšímu 9 let," řekl o svých dětech Štokman, oblečený ve vojenské uniformě.

[chooze:article;value:514444]

Putin však hned v následující větě věk dětí popletl. "Vidíte, máte dvě děti a tomu nejmladšímu jsou tři," prohlásil sebevědomě Putin a začal vychvalovat Štokmanovo nasazení v bojích na frontě. Štokman prezidenta už neopravil.

Není to poprvé, co se u Putina spekuluje o demenci. Svědectví bývalého agenta KGB, který promluvil loni na začátku května, vypovídá o tom, že Putin má údajně trpět prvotními stádii demence a paranoie, píše portál Mirror.

Kreml však všechna tato tvrzení odmítá. Mluvčí Kremlu Dmitrij Peskov trvá na tom, že prezident je naprosto zdravý. A to nejen po duševní stránce, ale i po té fyzické.  

Teče Putinovi do bot? Mezi lidmi působil dost nervózně (6/2023):

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.