Uprchlou lvici hledá policie v Berlíně. Děti a mazlíčky nechte doma, varují úřady

Nejméně dva vrtulníky a početné policejní síly. Tak to vypadá už od půlnoci ze středy na čtvrtek v Německu v obcích Kleinmachnow, Teltow a Stahnsdorf a v jižním Berlíně. Jak informoval portál Bild, všichni pátrají po uprchlé lvici.

"Kolem půlnoci viděli svědci šelmu, která trhala divočáka. Získali jsme k tomu i videomateriál. Jedná se o lvici. V současné době nemáme důvod pochybovat o pravosti videa," řekl policejní mluvčí Daniel Keip.

Úřady se snaží predátora odchytit tak, aby jej nemusely zastřelit. Nicméně ani tato varianta není vyloučená, jak uvedl okresní úřad v Potsdam-Mittelmarku.

[chooze:article;value:513792]

​Není jasné, odkud se zvíře vzalo. Policie zjišťuje v okolních zoologických zahradách, cirkusech či útulcích pro zvířata, zda jim lvice nechybí. Úřady varují, aby lidé měli své mazlíčky zavřené doma, jesle a podobná zařízení jsou otevřená, ale děti nesmí chodit ven. Nesmí se ani provozovat venkovní stánky.

Jsou vydána varování i pro obyvatele oblasti, aby nechodili ven z obydlí a do přírody, o nebezpečí varuje i obecní rozhlas, zmínil portál Tagesspiel. Podle Bildu jsou ale ulice v místě liduprázdné.

Záběry z videa svědků si můžete prohlédnout v reportáži deníku Welt:

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.