Požár ubytovny na Blanensku: Hasiči evakuovali 37 lidí, čtyři jsou v nemocnici

"Informaci o požáru na chodbě ubytovny jsme přijali v 1:43. Další doplňující informace před příjezdem jednotek hovořily o tom, že v oknech čekají lidé na záchranu," sdělil mluvčí hasičů Jaroslav Mikoška.

Přijet museli profesionální hasiči z Blanska, Boskovic a Kunštátu a čtyři jednotky dobrovolných hasičů. Hned po příjezdu se první jednotky soustředily na záchranu lidí a evakuaci. 

"Z ubytovny se podařilo zachránit 13 osob pomocí nastavovacích žebříků a vyváděcích masek. Celkem bylo evakuováno 37 lidí a pět skončilo v péči záchranné služby," uvedl Mikoška.

[chooze:article;value:513009]

"Většinou se nadýchali zplodin, jedna žena měla popáleniny," přiblížila pro TN.cz mluvčí záchranářů Michaela Bothová. "Čtyři lidi jsme převezli do nemocnice, jednu ženu jsme ponechali na místě," dodala. Upozornila také, že žena s popáleninami není ta, kterou na místě nechali. 

Evakuační vůz převezl ostatní do kulturního domu. "Spolu s vedením obce jsme řešili také stravu pro tyto osoby a poskytli jsme jim náhradní oblečení," uvedl Mikoška.

Požár dostali hasiči pod kontrolu krátce po druhé hodině. Ve 3:27 ohlásil velitel zásahu uhašení. "V současné době probíhá vyšetřování příčiny vzniku požáru a zjišťování výše škod," doplnil Mikoška.

Velký požár v areálu firmy u Pardubic. Podnik varoval obce před zplodinami (7/2023):

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.