Motorkář zběsile ujížděl policii. Teď mu hrozí dva roky za mřížemi

Jízdu po zadním kole si může dovolit jen ten, kdo to umí. Muž na východě Čech to nezvládl. Honička začala v Náchodě. Policisté si ho všimli, jak ve městě jede rychlostí až 170 kilometrů. Ve svižném tempu a s majáky za zády projel Jaroměř i Heřmanice.

"Řidič během jízdy přejel vodorovnou čáru a předjížděl ostatní účastníky silničního provozu v místech, kde je to zakázáno," dodala k prohřeškům motocyklisty mluvčí královéhradecké policie Šárka Pižlová.

[chooze:article;value:508624]

V Choustníkově Hradišti se pak muž vyboural. Motorka letěla vzduchem ještě šedesát metrů, on jako kaskadér vstal a snažil se utéct. Policisté ale měli víc natrénováno. Muže vyzvali k dechové zkoušce na alkohol a také k podrobení se testu na zjištění přítomnosti omamných a psychotropních látek – vše odmítl.

K útěku měl i další důvod. Věděl, že v případě chycení mu bude hrozit vězení. Lustrací osoby vyšlo najevo, že má platný zákaz řízení motorových vozidel až do dubna 2025. Z jeho jízdy se tak stal trestný čin, za který mu hrozí dva roky za mřížemi. Vyšetřovaný je na svobodě.

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.