Skandál na dovolené: Do Chorvatska už nikdy nevkročíme, plakaly turistky

Chorvaté od začátku roku platí eurem a ceny se tam zvedly téměř za všechno. Zneužívat toho očividně začali taxikáři, informoval portál Dalmacija Danas.

Před týdnem si za cestu z přístavu na letiště ve Splitu jeden řidič účtoval neskutečných 180 eur (přes 4 200 korun), v neděli zaplatily dvě mladé ženy ještě o něco víc.

Tamější média na to upozornil čtenář, který se na splitském letišti stal svědkem skandální scény. Dvojice rozrušených turistek zrovna vystoupila z taxíku, jedna dokonce plakala. "Křičely, že jdou zavolat policii. A to i udělaly," popsal muž.

[chooze:article;value:508122]

Ženy se mu svěřily, že za cestu od terminálu trajektů na letiště zaplatily 220 eur (téměř 5 200 korun) a nedostaly ani doklad o platbě. U policistů navzdory tomu se svou stížností nepochodily. "Děvčata ukončila rozhovor konstatováním, že do Chorvatska už nikdy nevkročí," dodal svědek.

Situace trápí i šéfa splitského svazu dopravců Milivoje Topiće, píše web BNN. "Je mi to líto, ale zákon o pozemní přepravě taxikářům umožňuje stanovit si vlastní ceny," vysvětlil s tím, že úřady s tím nemohou nic dělat.

Topić turistům doporučuje dát před tradiční taxi službou přednost známým aplikacím, které cenu za jízdu vypočítají dopředu.

Pozor při cestě do Chorvatska. Silniční pravidla vás mohou překvapit:

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.