Střelec pálil po slavících maturantech ve Virginii, dva mrtví, několik zraněných

Neštěstí se odehrálo v pět odpoledne místního času (23 hodin našeho) v centru metropole Richmondu u divadla Altria po konci ceremoniálu absolventů jedné z místních středních škol. Ve chvíli, kdy se maturanti fotili v přilehlém parku, ozvaly se výstřely, informovala CNN.

Padlo asi dvacet ran v rychlém sledu, na místě zůstalo sedm postřelených, tři v kritickém stavu. Dva z nich nepřežili, uvedla agentura BNO. Oběťmi jsou muži ve věku 18 a 36 let. Maturant a účastník slavnosti.

Dalších nejméně 12 lidí utrpělo zranění v nastalé panice, když se stovky vyděšených maturantů, jejich příbuzných, známých a kolemjdoucích snažily dostat zpátky do divadla nebo se ukrýt jinde. Jedno dítě při tom srazilo auto.

[chooze:article;value:506691]

​Policisté celou oblast uzavřeli a vydali varování, aby se obyvatelé místu vyhnuli. Později uvedli, že nebezpečí pominulo a potvrdili, že zadrželi dva podezřelé, kteří podle místní televize CBS 6 nejsou středoškolskými studenty. Jednoho propustili, druhého hodlají obvinit z dvojnásobné vraždy. Je jím 19letý mladík, u něhož našli několik zbraní a který se snažil z místa činu prchnout. O motivu hrůzného činu zatím nepadlo slovo, podle policie ale minimálně jednu z obětí znal.

"Copak už není nic svaté?" řekl richmondský starosta Levar M. Stoney novinářům s tím, že studenti měli na pódiu slavnostně převzít maturitní vysvědčení a radovat se společně s rodiči, ne se stát oběťmi takové tragédie.

Úřady zrušily ceremoniál další střední školy, který měl vpodvečer v divadle následovat. Veřejné školy zůstanou ve středu v celém městě zavřené.

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.