Kancléřka zrušila Balákovi nájem. Výpověď měl odmítnout převzít

Bývalý ředitel Lesní správy Lány, který stál v jejím čele od roku 2014, si od Hradu pronajal nebývale levně vilu. Podle informací Deníku N mu ale výhodný nájem nejspíš brzy skončí. Šéfka prezidentské kanceláře Jana Vohralíková Balákovi nájem zrušila. Ten tvrdí, že o ničem neví.

"Já jsem nedostal žádnou výpověď od paní kancléřky, to ani paní kancléřka nemůže udělat," myslí si Balák. "Výpověď nájmu jsem sdělila osobně a vzápětí odeslala. Mám ji za doručenou," poznamenala kancléřka.

[chooze:article;value:498104]

Podle Baláka mu může vypovědět smlouvu pouze ředitel lesní správy. Ten ve středu nebyl k zastižení.

Balákův odchod z lánské hájenky může být ještě komplikovaný. Na pozemku si totiž údajně na své náklady nechal postavit bazén. Celý spor tak s největší pravděpodobností budou řešit právní zástupci.

Za bydlení ve vile s 21 místnostmi platí údajně bývalý ředitel Lesní správy Lány nájemné 6 300 korun měsíčně a další tři tisíce činí poplatky za služby.

[chooze:article;value:495327]

"Tržní cena takového objektu na pronájem by se pohybovala od 25 tisíc korun měsíčně. Takže roční nájem by se pohyboval někde na úrovni 300 tisíc korun," poznamenal realitní expert Tomáš Kučera.

Podle realitních expertů navíc cenu nájmu navyšuje atraktivní lokalita. Pokud by smlouva měla klasickou tříměsíční výpovědní lhůtu, Balák by měl vilu v Lánech opustit zhruba kolem července.

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.