Smrt zaměstnance Národního divadla v centru Prahy. Policie zadržela podezřelého

[chooze:gallery;value:31288]

​"Případ si převzali naši kolegové z prvního oddělení," potvrdil pro TN.cz policejní mluvčí Jan Rybanský. Ti vyšetřují závažnou násilnou trestnou činnost. Zadržený muž skončil ve vazbě.

"V souvislosti s případem včerejšího pádu muže v Divadelní ulici zadrželi kriminalisté prvního policejního obvodu podezřelou osobu," sdělila ve středu policejní mluvčí Violeta Siřišťová. "V současné chvíli provádíme standardní úkony trestního řízení," dodala

V úterý ráno byl v Divadelní ulici u Národního divadla v centru Prahy nalezen muž bez známek života. Siřišťová uvedla, že na místě spadl člověk z výšky a případ vyšetřují.

[chooze:article;value:500195]

Policisté se ho podle jejích slov snažili resuscitovat, ale bohužel neúspěšně. "Na místo vyrazili v úterý ráno záchranáři. Bohužel ve chvíli, kdy na místo dorazili, už muži nešlo pomoct, zemřel před jejich příjezdem," potvrdila v úterý mluvčí záchranky Jana Poštová.

"Jednalo se o 48letého muže," upřesnila v úterý odpoledne Siřišťová. "Ve věci byla nařízena soudní pitva," dodala.

Smutní i Vladimir 518

Otec dvou dětí spadl podle všeho z ochozu Nové scény. Podle deníku Blesk šlo o vedoucího projekce Národního divadla. Vše se navíc odehrálo po slavnostním předávání cen Magnesia Litera.

Kriminalisté z prvního oddělení vyšetřují smrt už od úterního odpoledne. Na místě dokonce provedli rekonstrukci celé události s figurínou, aby zjistili, jak muž do Divadelní ulice spadl.

Identitu muže potvrdil i rapper Vladimir 518. "Předevčírem v noci někdo shodil našeho kamaráda a velkýho profesionála audiovizuální techniky Romana z ochozu Nové scény. Chvíli předtím jsme spolu ještě mluvili v zázemí divadla po předávání knižních cen Magnesia Litera. Cítím obrovskou lítost a smutek, za poslední dobu je to popravdě několikátý případ úmrtí v mém okolí. Dávejte na sebe prosím všichni pozor, buďte sensitivní k situacím okolo sebe a nebojte se pomoct lidem kteří to zrovna potřebují. Romane, děkuju a respekt za celou tvojí práci!" zavzpomínal ve facebookovém příspěvku slavný rapper.

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.