Vražda v Ostravě: Muž nepřežil brutální útok, známý mu měl stát i na krku

Incident se stal krátce před úterní půlnocí, informovala v pátek policejní mluvčí Soňa Štětínská. V bytě se podle vyšetřovatelů sešlo několik mužů, kteří popíjeli alkohol. Vše se zvrtlo ve chvíli, kdy jeden z nich začal jiného muže osočovat z protizákonného jednání.

"Posléze na něj měl silou velké intenzity zaútočit. Ve chvíli, kdy ležel, ho měl napadnout údery do obličeje, opakovaně kopat i našlápnout na krk. Poškozenému způsobil zranění, kterým i přes poskytnutou lékařskou pomoc podlehl," upozornila Štětínská.

[chooze:article;value:498858]

​Záchranáři do bytu vyslali dvě posádky. "Pacient ležel bez známek života s vícečetnými poraněními na těle. Byla zahájena resuscitace s intubací, se srdeční masáží a s podáváním léků," informoval krajský mluvčí hasičů Lukáš Humpl. Dodal, že krevní oběh napadeného muže se podařilo na krátkou dobu obnovit, poté se ale opět zhroutil a zemřel. 

Hlavního podezřelého policisté zadrželi přímo v bytě. Než ho ale mohli vyslechnout, museli počkat, až vystřízliví. "Krajští kriminalisté pak na základě vyhodnocení shromážděných a zadokumentovaných informací zahájili trestní stíhání 34letého muže pro zvlášť závažný zločin vraždy," upozornila Štětínská.

V případě odsouzení by muž mohl strávit za mřížemi až 18 let. Policisté podali podnět státnímu zástupci na vzetí obviněného do vazby.

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.