Mužům se za posledních 29 let výrazně zvětšil penis. Vědce to děsí

Odborníci zkoumali zvláštní úkaz. Studie zveřejněná v odborném časopise World Journal of Men's Health ukázala, že se mužům za posledních 29 let zvětšila délka penisu o 24 procent. Průměrná velikost pánského přirození tak místo původních 12,2 centimetru dosáhla na 15,2 centimetru. Otázkou, proč se pánský pohlavní úd tak radikálně zvětšil, se zabývá tým pod vedením lékaře Michaela Eisenberga.

Ten se pro neobvyklý výzkum penisu rozhodl z důvodu, že velikostí přirození se již dlouho žádná studie nezabývala. Obvykle se totiž vědci zaměřují na pokles testosteronu, počtu spermií nebo na důvody nesprávného sestupu varlat. Přestože se někteří muži při zmínce o jejich delším penisu pravděpodobně dmou pýchou, Eisenberg to nepovažuje za výlučně dobrou zprávu.

[chooze:article;value:472108]

"Jakákoliv celková změna v lidském vývoji je znepokojující. Náš reprodukční systém je jednou z nejdůležitějších součástí lidské biologie. Pokud pozorujeme tak rychlou změnu, znamená to, že se v našem těle děje něco zvláštního. Měli bychom se pokusit tato zjištění potvrdit, a pokud se tak stane, musíme určit příčinu těchto změn," vysvětlil ve své studii profesor urologie.

Lékaři se domnívají, že vliv na růst pánské výbavy mohl mít kontakt s některými chemickými látkami. Ty do lidského organismu mohly proniknout z pesticidů, nebo dokonce z některých hygienických pomůcek. Z jakých typů výrobků mohly látky unikat, zatím odborníci netuší. Aby mohla studie přinést jasné závěry, musí se Eisenberg s týmem zaměřit i na výzkum reprodukčních ústrojí žen a dětí.

Penis nebo zelenina? Brněnský orloj má konkurenci:

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.