Záchranáři vytáhli z trosek miminko. Narodilo se pod sutí, rodiče zemřeli

Práce na záchraně lidí, které zemětřesení na pomezí Turecka a Sýrie uvěznilo v troskách jejich domů, neustávají. Už pár hodin po katastrofě ale bylo jasné, že počet obětí bude vysoký. V úterý dopoledne už počet mrtvých přesáhl pět tisíc.

Ve všudypřítomném prachu a suti jsou už záchranáři zvyklí na to, že velké části lidí pohřbených pod troskami domů už není pomoci. O to větší překvapení bylo, když v syrském městě Jindiresi narazili na nezraněné novorozeně. Ta obvykle záchranáři nacházeli v okolí porodnic.

[chooze:article;value:488629]

Matka děťátka začala rodit v okamžiku, kdy se okolo ní otřásala země. Poprvé se miminko nadechlo až ve chvíli, kdy bylo i se svou matkou uvězněné pod zdevastovaným domem. Záchranářům se podařilo novorozeně vyprostit a dostat do bezpečí, uvedl portál Mirror.

Stejně štěstí ale neměli jeho rodiče. Těm se stala katastrofa, která zdevastovala nejen jejich město, ale desítky dalších, osudnou. Miminko tak téměř okamžitě po svém příchodu na svět zcela osiřelo.

O sirotkovi vyhrabaném z trosek se mnoho neví. Není například jasné jeho pohlaví, ani jestli už dostal jméno. Děťátko se údajně narodilo v rodině uprchlíků, kteří utekli před drsnou občanskou válkou z města Dajr az-Zaur na východě Sýrie.

Obětí zemětřesení stále přibývá. V Turecku pomáhají i záchranáři z Česka:

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.