SPOLU do voleb vydrží, myslí si Grolich. Ve Výborném vidí nového šéfa strany

První otázka mířila na výsledky krajských voleb, kdy kandidátka SPOLU vedená Grolichem získala v Jihomoravském kraji přes 40 % hlasů.

"Jednak člověk tu práci nějakým způsobem dělal, nějak ji komunikoval celé čtyři roky a nikdy jsme nedělali to, že bychom komunikovali podobně, jak je na té celostátní úrovni zvykem, že tady jsou nějaké dva tábory a prostě my jsme SPOLU nebo nějaká pětikoalice a ten druhý tábor. Na regionální úrovni se ukazuje, že to bez problému takhle jde, že se dá prostě bavit se všemi, že ta politika se dá dělat pro všechny. A potom, když přijdou ty volby, tak se ukázalo, že i voliči ANO volili tu naši koalici a mě jako hejtmana," shrnul Grolich.

Moderátorka Indráková připomněla slova předsedy ANO Andreje Babiše, který připomněl působení Grolicha jako komika a jeho volební kampaň označil za stand-up výstupy.

"Já to vnímám jako pochvalu, protože pokud politik, jehož štáb má za mě jednoznačně dlouhodobě nejlepší marketing, a to neberu vůbec jako nějak pejorativně, ale prostě tak to je, dělají to dobře, on je dobře poslouchá a říká, že já jsem ho porazil svým marketingem, tak je to pro ten náš marketing ta největší možná pochvala, která by mohla být," reagoval Grolich.

[chooze:article;value:577020]

​Ten ve vysílání Napřímo předvedl také pana Kšiltovku, což je alter ego, se kterým na sociálních sítích humorným způsobem rozebírá politiku.

Hnutí ANO má ve volebních výsledcích před sněmovními volbami silné výsledky, zatímco lidovci ztrácí. To samozřejmě vyvolává otázky ohledně budoucnosti koalice SPOLU. Je tedy reálné, že by v případě rozpadu SPOLU mohli lidovci opět na vládní úrovni spolupracovat s ANO, jako se tomu stalo již dříve?

"Já si nemyslím, že se to stane. Za mě by to bylo určitě zklamání, já bych nikdy nic takového nepředpokládal na celostátní úrovni, určitě ne. Já si uvědomuji, že na té regionální úrovni – a stalo se to v několika městech – jsou patové situace, kdy to nejde poskládat jinak. Ale na té celostátní úrovni, to jsou jedny volby, jedna země a tam se prostě do nějakého takového kompromisu za mě jít nemá," míní.

Grolich také řekl, že nadále počítá s tím, že SPOLU bude opět kandidovat jako jeden celek. Má také za to, že se nynější lidovecký ministr Marek Výborný stane novým šéfem strany. Na celý díl pořadu se můžete podívat pod titulkem článku.

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.