Zemřela moderátorka dětských pořadů. Svou smrt sama oznámila

Moderátorka Fiona MacDonaldová si diagnózu amyotrofické laterální sklerózy vyslechla podle deníku The Guardian na konci roku 2021. Toto degenerativní onemocnění, na které neexistuje lék, způsobuje, že lidé ztrácejí schopnost používat končetiny, mluvit, polykat a dýchat.

Těsně před smrtí sepsala oznámení, že zemřela. Ve čtvrtek ho zveřejnila její sestra Kylie. "Sbohem, přátelé. Doufejme, že se dívám dolů z obláčku. Včera večer skončilo několik velmi náročných měsíců. Večer byl velmi klidný, kluci a Kylie zůstali se mnou, aby se rozloučili. I když jsem nikdy nechtěla zemřít, myšlenka na opuštění mého zmučeného těla byla úlevná," napsala v dopise na rozloučenou.

Popsala potíže, které jí nemoc způsobila. "Pomalu jsem hladověla, byla jsem stále slabší a slabší. Také se u mě objevily strašné bolesti zad, protože mé svaly nepodporují mou kostru," svěřila se.

[chooze:article;value:576563]

​"Černý humor, který mi dobře sloužil v prvních letech této cesty, se změnil v zoufalství... Když milujete život tak moc jako já, vyžaduje to velkou odvahu učinit rozhodnutí, která vedou k rozloučení," dodala.

Bývalí spolupracovníci MacDonaldové na ni podle Australian Broadcasting Corporation vzpomínají jako na neuvěřitelně zábavnou a bystrou ženu. "Absolutně vysněný zaměstnanec a úžasný talent, který velmi věřil v kvalitu dětského televizního vysílání," prohlásila o ní televizní producentka dětských pořadů Dina Browneová.

Browneová také zmínila, že MacDonaldová dokonce udělala turné po Austrálii, aby vybrala peníze na výzkum amyotrofické laterální sklerózy, která se jí stala osudnou.

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.