Medveděv vyhrožuje další evropské zemi. Zůstane po ní jen flek, tvrdí

Představitelé Ruska od začátku války na Ukrajině rádi vyhrožují použitím jaderných zbraní. Dmitrij Medveděv se nyní zaměřil na Estonsko, které prý chce vymazat z mapy. 

Medveděv svým prohlášením reagoval na nedávné výroky estonského brigádního generála Vahura Karuse, který šéfuje vojenské akademii ve městě Tartu. V rozhovoru pro estonskou veřejnoprávní televizi ERR řekl, že je Estonsko připraveno preventivně udeřit na ruské území, pokud Moskva projeví známky přípravy útoku na NATO.

[chooze:article;value:569393]

​Ruský exprezident s reakcí dlouho neváhal a ve svém nejnovějším rozhovoru, který nyní koluje na sociální síti X, se do své sousední země rázně pustil. "V případě použití ruských taktických jaderných zbraní na jednotlivé státy, které si taková prohlášení dovolí, z nich zůstane jen mokrý flek. Ano, možná se tím aktivuje článek pět Washingtonské smlouvy, ale ta země už nebude existovat," řekl Medveděv.

Právě v článku pět Severoatlantické smlouvy se uvádí, že ozbrojený útok na jednu členskou zemi NATO se považuje za útok na všechny členské země. V takovém případě se ostatní členové zavazují podpořit napadenou zemi, včetně použití vojenských prostředků.

Podívejte se, které další zemi Medveděv nedávno vyhrožoval (8/2024):

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.