Smutná rána pro herecký svět. Zemřely dvě ikony známých pořadů

[chooze:gallery;value:37581]

​Herecký svět přišel o talentovaného umělce Johna Amose, který si srdce diváků získal v sitcomu Dobré časy. Zprávu o jeho smrti zveřejnil v úterý jeho syn Kelly Christopher Amos. "S upřímným zármutkem s vámi sdílím, že můj otec navždy odešel do nebe. Byl to muž s nejlaskavějším srdcem ze zlata," svěřil se deníku Hollywood Reporter Amosův syn.

"Milovala ho spousta fanoušků, která ho považovala za takového televizního tatínka. Žil krásný život. Jeho odkaz bude dál žít v práci, kterou vykonal v televizi a filmu jako herec," doplnil Amos, který šel v otcových šlépějích a ve filmovém průmyslu zůstal jako producent. 

[chooze:article;value:576388]

John Amos se před kariérou herce věnoval fotbalu, ale kvůli zranění se této cesty musel vzdát. Svůj debut před kamerou si připsal v roce 1970 v show Billa Cosbyho. Brzy nato získal roli v komediálním seriálu The Mary Tyler Moore Show. Podle dostupných informací zemřel pokojně na stáří.

Američtí fanoušci od úterý ovšem oplakávají i Franka Fritze, kterého si diváci zamilovali v populární show American Pickers. O jeho smrti informoval na sociálních sítích jeho kolega a dlouholetý kamarád Mike Wolf. "Franka znám více než polovinu svého života a to, jak jste ho vídali v televizi, bylo vždy stejné, jak jsem ho viděl já. Jako snílka, který byl stejně citlivý jako vtipný," napsal Wolf.

V rámci oblíbeného pořadu spolu cestovali po celých Spojených státech a zažívali řadu dobrodružství. "Byl stejný mimo kameru i před ní, Frank měl způsob, jak oslovit srdce mnoha lidí tím, že byl sám sebou," doplnil. Podle deníku New York Post zatím není známá Fritzova příčina smrti.

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.