Kellnerová je opět nejbohatší v Česku. Polepšili si Křetínský i Komárek

[chooze:gallery;value:37582]

Kellnerová zůstává neohroženou jedničkou žebříčku. Její majetek meziročně stoupl o osm miliard korun na 386 miliard korun. Přibližují se jí ale další v pořadí, informoval Forbes.

Druhý je majitel EPH Daniel Křetínský s majetkem 290 miliard korun, třetí majitel investiční skupiny KKCG s 214,6 miliardy korun. Čtvrtý je majitel Sev.en AG Pavel Tykač (174 miliard korun).

[chooze:article;value:574342]

Do top desítky se dostali i Radovan Vítek (128,5 miliardy korun), Michal Strnad (101 miliardy korun), Andrej Babiš (79,1 miliardy korun), Pavel Baudiš (56,5 miliardy korun), Jaromír Tesař (51,3 miliardy korun) a Aleš Zavoral (47,3 miliardy korun).

Skokanem roku je podle Forbesu 32letý zbrojař a vlastník Czechoslovak Group Michal Strnad. Ten si za 12 měsíců polepšil o 55,1 miliardy korun. 

Naopak nejvýraznější propad zažil předseda hnutí ANO a bývalý premiér Andrej Babiš. Za rok se jeho majetek snížil o 91 miliard.

[chooze:article;value:555428]

"S českými miliardáři jsme se setkávali a debatovali o jejich byznysu, firmách a investicích. Zajímal nás taky soukromý majetek – vily na Ořechovce i na Loiře, zámky na anglickém venkově, jachty ve Středomoří, Kupka v jídelně na zdi. V drtivé většině případů však největší část jmění představují peníze uložené v podnikání, ve firmách," popsal magazín způsob, jakým žebříček vytvořil.

Zároveň sleduje obraty, zisky i dluhy podniků a prochází auditované a konsolidované výsledovky za rok 2023. Kontroluje také pohyby na akciových trzích v prvních devíti měsících letoška. Uzávěrka údajů byla letos 16. září. Přesto ale upozorňuje, že se jedná maximálně o kvalifikovaný odhad.

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.