Při houbaření se ztratila seniorka. Telefon u sebe neměla, hledala ji i policie

"Mám velikánský problém, byli jsme na Kohoutově s manželkou na houbách a už ji tady čtyři hodiny s klukama hledáme. Ztratila se nám tady v lese," zavolal vystrašený muž na tísňovou linku. Žena u sebe neměla telefon.

Když začnou růst houby, spoustě lidí jako by se najednou zatmělo před očima. Chovají se nezodpovědně a tomu se i v tomto případě divil policista na operačním středisku. K tomu byla seniorka o holi, v plážové obuvi a jen lehce oblečená.

[chooze:article;value:576250]

​Kdo mohl, tak houbařku v okolí Kohoutova na Trutnovsku hledal. Pak přišlo uklidnění, ženu se podařilo najít. "Policista ji našel na louce u lesíka vzdáleného téměř 2,5 km od místa rozchodu s rodinou," sdělila policejní mluvčí Iva Kormošová. "Na houby už nepůjde," slíbila seniorka. 

Ročně se v lesích ztratí desítky lidí s košíkem v ruce. Policie se teď obává, že jejich počet jen poroste, houbařská sezóna totiž rychle přichází. V základní výbavě houbaře by měl být mobilní telefon, hlavně ale nabitý. Pokud je v něm i aplikace Záchranka, tím líp. Drtivá většina ztracených ho ale obvykle nemá.​

Podívejte se, jak seniorku našel policista na čtyřkolce:

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.