Lipavský odchází z Pirátů. Nesouhlasí se směřováním strany

Lipavský požádal o ukončení členství ve straně v úterý na pirátském fóru. "Respektuji výsledky hlasování o odchodu z vládní koalice a dnes ponesu svoji demisi předsedovi vlády České republiky. Zároveň platí, že se neztotožňuji s odchodem Pirátů do opozice a již také nebudu zastírat, že se v některých ohledech delší dobu se stranou názorově rozcházím. Stejně tak se neztotožňuji s řadou věcí, které zazněly minulý týden na tiskové konferenci ve Sněmovně," vysvětlil svůj krok.

Podává také rezignaci na člena správní rady Pirátského institutu. Prosí i o vymazání ze seznamu registrovaných příznivců.

"Děkuji Pirátům za všechny příležitosti, které jsem díky nim získal. Děkuji také za celou řadu osobních přátelství a nezapomenutelných zážitků. Vždy jsem si vážil otevřené vnitrostranické diskuse, do které jsem rád vstupoval, promítal do ni své představy o fungování středové a liberální strany, a to včetně snahy o zásadní reformu vnitřního fungování. Do budoucna přeji Pirátům hodně úspěchů v jejich novém směřování," dodal.

[chooze:article;value:576340]

Lipavský sice podává demisi, ve vládě ale končit nemusí. Předsedové koaličních stran, včetně premiéra Fialy, v pondělí uvedli, že by byli rádi, kdyby jako ministr zahraničí pokračoval. Nově by ve vládě byl jako nestraník.

"Představit si to dovedu, to neznamená, že se tak stane," okomentoval tuto variantu Fiala. "Jsem s ním v kontaktu od jeho návratu ze Spojených států," prozradila předsedkyně TOP 09 Markéta Pekarová Adamová.

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.