Revoluce v boji proti obezitě. Injekce se však může pěkně prodražit

Jedna injekce týdně a váha letí dolů. Nový lék je nadějí pro všechny, kterým se nedaří zhubnout. "Hmotnost snižuje díky tomu, že zvyšuje pocit sytosti a snižuje pocit hladu. Tu injekci je potřeba chápat jako takovou berličku, která pomůže změnit životní styl. Pacienti zdaleka netrpí takovými pocity hladu a chutěmi, jako trpěli předtím," uvedl lékař Martin Haluzík.

Nový lék určitě neslouží jako pomocník při každoročním hubnutí do plavek. Lékaři ho předepisují jen skutečně obézním pacientům.

Kila navíc trápila od dětství i Markétu Truhlářovou. Časem jí váha začala ukazovat 132 kilogramů a dohnaly ji zdravotní problémy. "Měla jsem vysokou cukrovku, vysoký krevní tlak, na který jsem brala pět léků denně," svěřila se.

[chooze:article;value:576308]

Změna nastala, až když se svěřila do rukou odborníků. Prvních 50 kilo shodila díky operativnímu zmenšení žaludku. S dalším hubnutím jí teď pomáhají injekce. "Cítila jsem se úplně výborně. Můžu chodit, nezadýchávám se, nepotím se. Chci dosáhnout toho, abych měla pod 80 kilo. To je můj životní sen," dodala Markéta.

Spolehnout se jen na léky ale podle odborníků nestačí. "Udržitelná cesta nebo strategie je vždycky o změně životního stylu. Řešit jídlo, spánek a pohyb, protože když budeme dobře spát, tak můžeme hubnout i bez diet a bez cvičení," řekl výživový poradce Vojtěch Urban.

Za nový lék si u nás zatím pacienti připlatí. Injekci je potřeba si píchat každý týden. Nejnižší možná dávka přitom vyjde na sedm tisíc korun, nejvyšší se prý může vyšplhat až na 20 tisíc.

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.