Konečné vadí na Fialově vládě úplně všechno. Uděláme cokoliv, aby odešla, říká

"'Fialo, stačilo' je cíl pro parlamentní volby. Já tady dva roky říkám velmi otevřeně, že uděláme cokoliv pro to, aby Fialova vláda odešla," přiblížila Konečná své cíle pro nadcházející sněmovní volby. "Chceme, aby prostě už Fialova pětidemolice neměla jakoukoliv šanci složit většinu v Poslanecké sněmovně a pokračovat v té práci," dodala.

Obavy má ale i z chování ostatních politických subjektů. "Říkám po zkušenosti z krajských voleb velmi otevřeně, aby ANO, které samozřejmě pojede tu kampaň proti vládě, pak neudělalo stejně úhybný manévr 12 hodin poté, kdy se dá dohromady s ODS, přestože bude mít jiné možnosti," řekla europoslankyně.

[chooze:article;value:575524]

Pro stávající vládu se každopádně ani nesnaží hledat vlídná slova. "Já bych neřekla žádný bod, co mi nevadí," uvedla. "Systematicky celé tři roky ožebračuje většinu občanů České republiky. Jestli na někoho tato vláda nešáhla, tak jsou to ti nejbohatší v téhle zemi. Ti vydělávají dál," kritizovala.

Zatím ale neví, jak se zachová ohledně kandidatury do Sněmovny. Nyní totiž působí v europarlamentu. "Já rozhodně nejsem ta, která by lpěla na svém mandátu v Evropském parlamentu, že se ho nikdy nevzdám. A zároveň vím, že za mnou jsou na té kandidátní listině skvělí lidé," přiblížila své uvažování.

[chooze:article;value:556405]

"Nemůžu říct, jak to bude, ale jsem připravena na obě cesty a bude záležet především na voličích, na občanech, jak si to budou přát a co uslyšíme právě po těch debatách s nimi. Já vždycky říkám, že hlas lidu, je hlas boží," uzavřela.

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.