Lipavský se distancuje od Pirátů. V případě demise chce opustit i stranu

"Já jsem dneska i během jednání, kterých jsem se účastnil, sledoval vývoj na domácí scéně. Já to respektuji, že se věci tímto směrem hýbou," řekl Lipavský k aktuální situaci na české politické scéně. "Pokud Piráti odhlasují odchod z vlády, tak já jako Pirát podám demisi, tak jak to náleží. Zároveň bych s tím asi spojil odchod z této strany," pokračoval.

Distancoval se od vyjádření ostatních pirátských politiků na úterní tiskové konferenci. "Úplně nevnímám, že to, co zaznělo na tiskové konferenci, bych byl schopen podepsat. Neříkám, že všechno tam bylo špatně, ale myslím, že celá ta intepretace vládnutí se posunula způsobem, který já už nejsem schopný hájit," uvedl ministr.

[chooze:article;value:575408]

O aktuální situaci na české politické scéně mluvil ministr zahraničí v New Yorku, kde se účastní Valného shromáždění OSN. "Já se vracím do Prahy v úterý. Politická jednání budou probíhat od pondělí, jak říkal pan prezident," popsal.

Odmítl ale spekulace o přestupu do jiné strany. "Tohle není fotbal, abych dvě sezóny běhal za Spartu a pak přestoupil k Slávii," přirovnal. Diskutovat zatím nechce ani o možnosti, že by prezident Petr Pavel jeho demisi nepřijal.

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.