Znevýhodněné děti dostávají od Patrona dětí školní pomůcky. Pomoct může každý

Eliška a Kristýnka jsou dvě žákyně, které by to bez pomoci diváků TV Nova a Patrona dětí měly ve škole těžké. "Jsem ráda, že jsem dostala školní pomůcky," pochvaluje si Eliška.

"Ve škole používám pravítka, tělocvik, sešity a pera," dodává Kristýna. Starají se o ni její babička a děda. Maminka od ní totiž odešla krátce po narození. A přestože se prarodiče snaží, seč můžou, občas je pro ně těžké finančně vyjít.

[chooze:article;value:569849]

​"Moc peněz není. Mám Kristýnku moc rád, i manželka. Mně říká tatínku a manželce maminko, i když ví, že jsme jenom dědeček s babičkou, ale já bych ji nedal," říká její dědeček Wolfgang Novák.

"Patron dětí je pro ně takovým dobrým kamarádem, protože se jim nikdo neposmívá, že ty pomůcky nemají. Nedostávají poznámky, že nemají pomůcky," přiblížila pracovnice ze Sociálního centra Kamínek v Chomutově Jana Pešinová.

Školní pomůcky ale potřebují i další děti. Právě proto na internetových stránkách projektu aktuálně běží sbírka. Do pomoci se tak můžete zapojit i vy. Přispět se dá libovolnou částkou, ta celá putuje právě na nákup pomůcek.

[chooze:article;value:572150]

​Zatím je potřeba vybrat přes 150 tisíc korun. Částka to ale není konečná. Další žádosti o pomoc v Patronu dětí totiž stále zpracovávají. "Máme před sebou ještě zhruba 200 žádostí ke zpracování a bohužel máme zhruba 200 dětí, které čekají na pomoc od našich dárců," popsala výkonná ředitelka projektu Edita Mrkousová.

Díky vaší pomoci se děti dočkají školních pomůcek, mají šanci na dobré známky a nebudou vyčleněné z kolektivu. "Peníze do rodin neposíláme, nakupujeme za ně balíky školních potřeb a ty odešleme do rodiny," dodala Mrkousová. 

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.