Slovenského ministra bolelo břicho. Lékaři rozhodli o okamžité operaci

O hospitalizaci a operaci slovenského ministra Taraby informoval jako první web deníku Plus jeden deň. Vysoce postavený politik podle něj na sále skončil v noci ze soboty na neděli. Do nemocnice zavítal s bolestmi břicha a lékaři po vyšetření rozhodli o okamžitém zákroku.

Co přesně ministra trápí, není veřejnosti známo. Podle deníku Plus je ale po operaci mimo ohrožení života, ačkoliv jeho stav stále vyžaduje hospitalizaci. 

[chooze:article;value:563801]

​Taraba měl jako ministr životního prostředí v uplynulých dnech kvůli povodním plné ruce práce a prakticky se nezastavil. Stres a velké vytížení jeho zdravotní stav tedy pravděpodobně zhoršily. Podle zdrojů z krizového štábu si denně stěžoval na bolesti břicha. 

Zrušení jeho pracovní cesty do New Yorku se ukázalo být správným krokem. Pokud by se totiž přes své potíže rozhodl odcestovat, stav by se mu kriticky zhoršil přímo v letadle nad Atlantikem. 

Na konci srpna kvůli náhlým potížím skončil na neplánované operaci i český ministr zdravotnictví Vlastimil Válek (TOP 09). Údajně se mělo jednat o problémy se slepým střevem:

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.