Borec. Ztracený kocour urazil cestou domů za dva měsíce 1 500 kilometrů

Benny a Suzanne Anguianovi vzali své dva kočičí mazlíčky v červnu na výlet do Yellowstonského národního parku, kde se utábořili. Kočky vzali na kempování v divočině poprvé, popsala agentura AP.

Dvouapůlletý šedý kocour Rayne Beau se brzy po příjezdu něčeho polekal a utekl do lesa. Pět dní ho hledali a lákali na oblíbené pamlsky a hračky. Marně, museli se domů vrátit bez něj.

"Vjíždíme do nevadské pouště a najednou vidím dvojitou duhu. Vyfotila jsem si ji a pomyslela jsem si, že je to znamení…že bude v pořádku," řekla paní Suzanne (jméno kocoura se vyslovuje jako rainbow, neboli duha).

[chooze:article;value:523854]

​Po dvou měsících dostali manželé skvělou zprávu. Kocour se našel a identifikovali ho díky čipu. Objevil se v kalifornském Rosewille, necelých 1 500 kilometrů od místa, kde se ztratil. Potuloval se po ulici a všimla si ho paní, která ho nakrmila a předala do zvířecího útulku.

Domů to měl Rayne Beau ještě přes 300 kilometrů, ale to už nemusel ťapat, Anguianovi si pro něj hned druhý den přijeli.

Měl pomlácené tlapky, byl vyčerpaný a podvyživený, zhubl o téměř tři kilogramy, 40 procent své váhy. Vypadalo to, že cestu absolvoval po svých, v průměru 25 kilometrů za den. A šel směrem k domovu. Jak se mu to podařilo a kudy se pohyboval, zůstává záhadou. Manželé doufají, že ho lidé někde zahlédli a dají jim vědět, uvedla televize NBC.

Kromě čipu vybavili kocoura ještě pro jistotu lokátorem GPS. A před dalším kempováním hodlají s kočkami, které cestování milují, pořádně trénovat, budou prý tábořit v karavanu na zahradě.

Že nejde cestovat s mazlíčkem? Dobrodružná kočka obletěla 45 zemí (2/2024):

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.