Přichází ochlazení a déšť. Meteorologové zveřejnili předpověď na příští týden

Nový týden je téměř tady a s ním i to pravé podzimní počasí. Alespoň tak vypadá předpověď Českého hydrometeorologického ústavu, podle kterého se už od pondělka začne lehce ochlazovat. Nejchladněji má být o víkendu.

Na pondělí meteorologové předpovídají jasnou až polojasnou oblohu. Od západu začne postupně přibývat oblačnosti a večer na západě se místy objeví déšť nebo přeháňky. "Nejnižší noční teploty 11 až 7 °C. Nejvyšší denní teploty 19 až 23 °C," uvádí meteorologové. Foukat bude slabý, přes den zejména ve východní polovině území mírný vítr. 

[chooze:article;value:573978]

​V úterý se obloha trochu zakaboní. Meteorologové hlásí, že bude oblačno až zataženo, na západě a postupně na většině území se objeví déšť nebo přeháňky. V noci teploty klesnou k 14 až 10 stupňům Celsia a přes den se vyšplhají na 15 až 19, na východě až na 21 stupňů Celsia. 

Ve středu bude polojasno, od západu oblačno až zataženo. Místy bude pršet a foukat bude slabý, přes den místy mírný jižní až jihovýchodní vítr. Teploty v noci klesnou na 12 až osm stupňů a v údolích až na šest. Přes den vystoupají k 18 až 22 stupňům Celsia.

Ve čtvrtek, pátek a v sobotu má být stále oblačno až zataženo. Nadále bude i deštivo, ale na konci týdne už by měly srážky ustávat a dokonce ubyde i oblačnosti. "Nejnižší noční teploty 15 až 10 °C, v závěru období 10 až 5 °C. Nejvyšší denní teploty 15 až 20 °C, postupně 12 až 17 °C," dodávají meteorologové. Podobně má být i v neděli, přesnou předpověď ale zatím neuvádí.

Podívejte se, jaké bude počasí o tomto víkendu:

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.