Po studeném ránu se oteplí až na 20 stupňů. Hezké počasí má vydržet i v pátek

S dobrými zprávami přišel ve čtvrtek ráno Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ). Po obzvlášť studeném ránu, kdy se ještě na mnoha místech objevovaly přízemní mrazíky, má totiž zima opět ustupovat.

Tomu má napomoct především dostatek slunce. "Čeká nás především slunečné počasí. Během dopoledne se hlavně v Čechách začne vytvářet kupovitá oblačnost, ta by ale neměla být natolik vyvinutá, aby z ní vypadávaly přeháňky," napsal na sociální síti X ČHMÚ.

[chooze:article;value:554501]

​I díky tomu teploty vzrostou. Meteorologové očekávají, že nejvyšší denní teploty dosáhnou 16 až 20 stupňů Celsia. V horách nad 1 000 metrů počítají s 12 stupni. "Pocitovou teplotu nebude nijak zvlášť snižovat ani vítr, který se očekává slabý až mírný ze severních směrů," dodal ČHMÚ.

Příjemné počasí potrvá i v pátek. Přes noc bude přibývat oblačnost, která má opět vyústit ve studené ráno, během dne se ale počasí opět zlepší. Na nebi má být oblačno až polojasno a na Moravě dokonce i jasno.

Teploty budou podle meteorologů dosahovat 17 až 21 stupňů Celsia. Přes den se však mohou ojediněle objevit slabé přeháňky. Vanout má také slabý severní vítr.

Hezké počasí vylákalo o svátečním dnu lidi ven. Brněnská zoo praskala ve švech:

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.