Je to mnohem horší než rok 1997. Jeseník se najednou stal jiným městem

Město Jeseník je jednou z nejpostiženějších obcí, které zasáhly minulý týden ničivé povodně. O situaci, která tam panuje, vedení každý den informuje i prostřednictvím sociálních sítích. Pro všechny je to podle něj nová zkušenost.

"Nová i pro ty, kteří zažili povodeň v roce 1997. Ti sami říkají, že letošní situace je mnohem horší. Povodeň přinesla do údolí zkázu, neštěstí a bolest," uvádí. "Jeseník je jiné město," dodalo vedení. 

Pozitivní věcí je obrovská vlna solidarity, které se ihned po povodních vzedmula. "Velká voda nám ukázala, že se dokážeme semknout. Opět děkujeme všem, kteří pomáhají městu, svým blízkým, přátelům, sousedům," vzkazuje obec. 

[chooze:article;value:574240]

​Odstraňování škod ale podle ní bude trvat velmi dlouho. Ačkoliv už nyní se daří obnovovat zničenou infrastrukturu, obyvatele čeká ještě náročné období. 

"Něco zvládneme za den, něco za týden, a na některé věci si budeme muset počkat měsíc i rok. Přicházejí chvíle vyčerpání a nejspíš budou momenty, kdy se budeme cítit na dně, ale věřte, že společně to zvládneme," dodává vedení obce. 

Podívejte se v reportáži, jak to vypadalo na Jesenicku o kritickém víkendu:

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.