Co si připravit na exotickou dovolenou? Na tohle nesmíte zapomenout

Pokud se vydáváte za exotikou do vzdálenějších zemí, nevyhnete se pravděpodobně záležitostem, které při cestování po Evropě řešit nemusíte. Naprostý základ je nezapomenout, že na takový výjezd nebude stačit občanka, a je tak třeba pamatovat na to, abyste měli platný pas. To se týká i dětí. Zapomenout byste neměli ani na kvalitní cestovní pojištění.

"Já jsem takový plánovač, takže se připravuji na tu dovolenou, a i balím podle seznamu. A tam si skutečně vypíšu i ty cestovní doklady, nabíječky, powerbanky, adaptéry a tyhle všechny věci, abych na to pak nezapomněla, protože když někam jedeme, jsme pětičlenná rodina a máme opravdu hodně věcí," doporučila Pátek.

[chooze:article;value:552737]

Nabíjení elektroniky je taky jedna z věcí, kterou je dobré ohlídat. "Já s sebou vždycky vozím adaptéry. Mám nějaký univerzální, který jde zastrčit do téměř jakékoliv zásuvky. Téměř všude v těchto destinacích ty adaptéry potřebujeme. Je dobré být na to připravený, protože často se do hotelu dostaneme pozdě, chceme si honem rychle nabít a najednou to nejde," řekla obchodní ředitelka.

S tím částečně souvisí i telefonování a internet. "Spousta hotelů disponuje Wi-Fi, ale často bývá velmi pomalá. Takže já si zajišťuji potom na místě nějakou místní SIM kartu, která mi poskytne dostatečné množství dat, ze kterých potom můžu čerpat," popsala.

[chooze:article;value:561177]

S těmito i dalšími záležitostmi může pomoct, když s námi jede česky mluvící delegát. Ti pak umí organizovat třeba i případné výlety. "Výklad toho výletu je v českém jazyce. Případně je překládán z toho místního jazyka do češtiny, protože na mnoha místech, kde jsou historické památky, tak tam musíme mít oficiálního průvodce, který má licenci, který tomu rozumí," dodala.

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.