Kombajn se nevešel pod most a skončil ve výkopu. Silnici zablokoval

[chooze:gallery;value:37456]

Kombajn havaroval v pátek ráno na silnici I/14 v Jablonci nad Jizerou. Podle policejní mluvčí Dagmar Sochorové se nevešel pod železniční most u stanice Jablonec nad Jizerou, Hradsko a následně jedním kolem spadl do výkopu.

"Před tou havárií byla silnice z důvodu rekonstrukce průjezdná jen jedním jízdním pruhem," popsala Sochorová pro TN.cz. Na fotografiích z místa je vidět, jak stroj havaroval právě v rekonstruovaném úseku.

[chooze:article;value:574534]

"Silnice je kompletně uzavřená a bude uzavřená po dobu vyprošťování kombajnu," řekla Sochorová a odhadla, že znovu průjezdná by mohla být kolem poledne. "Hasiči v těchto chvílích havarované vozidlo vyprošťují," uvedli na síti X liberečtí hasiči.

Železniční most je podle Sochorové nepoškozený, ale vlaky tam projížděly sníženou rychlostí. Dechová zkouška na alkohol byla u řidiče negativní.

"Kombajn se kolem poledne podařilo vyprostit díky pomoci automobilového jeřábu. Zapojili jsme vyprošťovací automobil a dobrovolní kolegové cisternu. V tuto chvíli je již komunikace průjezdná. Náročný zásah trval až do vyproštění vozidla více než 6 hodin," dodali hasiči na X.

Kuriózní nehoda na Semilsku způsobila poškození domu (5/2024):

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.