Rudolfa z Krnova připravila voda o vše. Situace ve městě je katastrofální

Těžkou noc má za sebou Rudolf Pokorný. Voda mu vystoupala až do mezipatra. Musel tak vylézt na střechu, kde čekal čtyři hodiny na pomoc, ta ale nepřišla. Nakonec voda ustoupila a on mohl dolů. To, co viděl, ho zlomilo. Bylo to horší než pří povodních v roce 1997.

"Po třetí by mě to zabilo. To je na mě moc. Tohle jsem budoval a teď se koukáte, jak vám to odplouvá kdovíkam. Kocour utekl v panice pryč," řekl v slzách pak Pokorný. "Zůstala mi televize, auto a holé ruce. Auto musím prodat, abych to dal dohromady a začal znovu," dodal.

[chooze:article;value:574121]

​Místní jsou zničeni, podle nich bude trvat léta, než se vše povede opravit a vrátit do původního stavu. Ničivá voda proměnila město ve spoušť, na silnice vyplavila nábytek, dětské hračky, auta i oblečení. Řada lidí přišla o všechno. Zničená je i infrastruktura včetně křižovatky, kterou podemlela voda.

Podle místních nemusela mít voda tak devastující dopady, kdyby byla postavena přehrada v nedalekých Nových Heřminovech, která se plánuje už několik desetiletí. To v pondělí potvrdil i ministr zemědělství Marek Výborný (KDU-ČSL). Výstavbu ale brzdí aktivisté. Město navíc čelí kritice, že evakuační centra byla špatně zvolena, některá z nich byla zatopená a evakuace byla zpožděná. Město ale kritiku odmítá.

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.