Policie našla auto, které se potopilo s třemi lidmi. Uplavalo stovky metrů

V řece Staříč na Jesenicku policie v pondělí našla vozidlo, které se i se čtyřčlennou posádkou do řeky zřítilo v sobotu odpoledne. Jeden člověk se dokázal zachránit, ale další tři cestující zmizeli.

"Vozidlo se po opadnutí vody v řece podařilo nalézt. Bohužel bez osádky. Po osobách nadále pátráme," uvedla policie na sociální síti X

Podle mluvčí policie Ivany Skoupilové bylo auto nalezeno v obci Lipová-lázně zhruba půl kilometru od místa události. "Vozidlo se momentálně střeží a čeká se na dostupnou techniku. Vytáhne se, jakmile nám to okolnosti dovolí," uvedla mluvčí pro TN.cz.

[chooze:article;value:574140]

​Po pohřešovaných lidech policisté pátrají s ohledem na vlastní bezpečnost a prohledávají zejména břeh řeky. Jejich totožnost znají a podle mluvčí jde o tři dospělé osoby. Zda jde o muže či ženy, policie nechtěla upřesnit. 

První oběť

Povodně si v České republice již vyžádaly minimálně jeden lidský život. V řece Krasovce na Bruntálsku utonul během záplav člověk. Celkem policie pátrá po dalších sedmi lidech. Mimo trojice z auta se hledá ještě například 54letý muž, který spadl do Jankovického potoka na Uherskohradišťsku. Jeden člověk se pak pohřešuje po skoku do řeky Otavy a pátrá se také po seniorovi z domova v Kobylé nad Vidnavkou. Další člověk spadl do vody také v Krnově.

Podívejte se, jak to v neděli vypadalo na Jesenicku:

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.