Nominujte svého hrdinu na Cenu Michala Velíška

Nyní máte příležitost ocenit jejich odvahu a a nominovat je na Cenu Michala Velíška 2024. Stačí vyplnit jednoduchý formulář do 30. září zde, nebo o jejich činu napsat e-mail na cmvnadace@adra.cz.

Cena Michala Velíška vznikla na počest střihače Televize Nova, který byl 13. září 2005 tragicky zastřelen na Karlově náměstí v Praze, když se snažil pomoci napadené dívce. Od roku 2006 ji společně uděluje Nadace ADRA a TV Nova. Během 19 let trvání projektu bylo z více než 1 100 nominací oceněno přes 60 odvážných lidí všech generací.

"Jména finalistů letošního ročníku oznámíme 6. listopadu v Primátorské rezidenci v Praze. Rozhodli jsme se, že se jedná o poslední ročník Ceny Michala Velíška ve stávající podobě. I z tohoto důvodu bude letos předávání cen výjimečné a budou na něj pozváni všichni prozatímní držitelé ocenění,“ uvedl Vítězslav Vurst z Nadace ADRA.

Jak postupovat?

Nominovat můžete dospělé i děti, kteří nezištně pomohli jiným lidem v nouzi, ať už při fyzickém napadeni, tonutí, autonehodě, požáru či například kolapsu. Podmínkou nominace je, aby zachránce nebyl profesionál – lékař, zdravotník, policista, voják, záchranář, hasič apod.., a aby se událost stala na  na území České republiky v době od 13. září 2023 do 12. září 2024. Děkujeme vám za vaše nominace.

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.