V Hanušovicích se protrhl břeh. Lidé se nestihli evakuovat

[chooze:gallery;value:37385]

"Zachraňujeme obyvatele v Rudě nad Moravou a v Hanušovicích, kde se protrhla protipovodňová hráz," informovali hasiči Olomouckého kraje. Obce v okolí se připravují na nárazovou vlnu. "V Hanušovicích se utrhnul břeh řeky, sesunul se a tím pádem se vlila voda do města. Nejednalo se tedy o protipovodňovou hráz," doplnili později.

V nebezpečí byly například Bohuslavice. "Dle našich informací by povodňová vlna měla přijít v brzké době. Dodržujte pravidla evakuace," vzkázala obec obyvatelům.

"Do hodiny by měla do Postřelmova přijít nárazová vlna. Zabezpečte svůj majetek, chovejte se zodpovědně a dbejte pokynů IZS," avizovali kolem 14. hodiny hasiči z Postřelmova.

[chooze:article;value:574044]

"Čekejme přílivovou vlnu během několika desítek minut u nás v Bohdíkově. Dbejte své osobní bezpečnosti. Nemůžeme informaci vyhlásit rozhlasem, oslovte i lidi v blízkém okolí," uvedl starosta Bohdíkova Petr Janků (nez.). Odpoledne řekl, že obec by už to nejhorší měla mít za sebou

Hanušovice zasáhla povodňová vlna už dopoledne. Vesnici úplně odřízla od světa. Někteří lidé se ani nestihli evakuovat a museli například vylézt na střechy.

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.