Zoo Ostrava zaplavila voda. Chovaná zvířata přemístili, jiná si prý poradí

Povodně v sobotu zasáhly i Zoo Ostrava. "V areálu byla zaplavena některá místa v dolní části zoo – pod vodou je přírodní expozice Mokřady, kde ale nejsou žádná chovaná zvířata, ta volně žijící si, doufáme, poradí sama," uvedla zahrada na facebooku.

"Z ostrovních expozic chovatelé přemístili lemury a v zázemí byli z některých venkovních voliér schytáni ptáci pohybující se hlavně po zemi (bažanti, husy, kachny ad.). Jinak jsou zvířata v pořádku," dodala zoo. Kvůli podmáčené půdě tam ale hrozí pády stromů.

[chooze:article;value:573991]

​​V sobotu zoologická zahrada oznámila, že o víkendu nepřijme žádné návštěvníky. "S ohledem na aktuální situaci a kvůli bezpečnosti zůstane zoo minimálně v sobotu a v neděli zavřená. O dalším vývoji vás budeme informovat," informovala.

"Proud Vltavy v Troji je hrozivý, ale naštěstí jsme byli a stále zůstáváme daleko od toho, abychom spodní část areálu museli evakuovat," uvedl na facebooku ředitel pražské zoo Miroslav Bobek. "Okamžikem začátku evakuace – která snad tentokrát nenastane – je zaplavení žluté značky u cyklostezky plus předpoklad dalšího nárůstu průtoku," dodal. I Zoo Praha je o víkendu zavřená.

V obci Višňová hrozí zřícení stromu do řeky Smědé. Hasiči provádí rizikové kácení (9/2024):

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.