Hladina Moravy na Slovensku prudce stoupá. Na místo vyrazila i armáda

Česko není jedinou zemí, kde udeřily prudké lijáky. Také Slovensko se potýká s přívalovými dešti. Na západě Slovenska napadlo na některých místech už 120 milimetrů srážek. Nejvíce zasažené je okolí Malých Karpat, které se nachází v českém pohraničí.

Jak uvádí portál tvnoviny.sk, bouřky se už ale na Slovensko blíží i z dalších směrů. První deště vypukly na východě země a postupně se posouvají na severovýchod. Naopak v Podunajské nížině na jihu země první vlna silných dešťů postupně ustává.

[chooze:article;value:573690]

​Větší problémy ale pro Slovensko představuje řeka Morava, která se nachází na hranici s Českem. Úřady se obávají, že se rozvodněná Morava vylije z břehů, a zatopí tak okolní oblasti. Jak uvedl portál noviny.sk, na místě už zasahují hasiči, policie i armáda, kteří okolo řeky vrší hlínu, aby ji udrželi v korytě.

Podobná situace je i na dalších řekách. Ve Slovenském Záhoří se na druhý stupeň povodňové aktivity dostala řeka Myjava. "Máme připraveno 520 pytlů naplněných pískem na stavbu protipovodňových zábran a neustále se monitorují přítoky řeky Myjavy i řeka samotná," řekl mluvčí radnice v Myjavě Marek Hrin.

Znojemské vinobraní kvůli dešti zrušili. Někteří lidé se s tím nehodlají smířit:

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.