Pražské zastupitelstvo probírá digitalizaci. Nezafungovala, říká primátor

Pražský primátor Bohuslav Svoboda (ODS) na jednání zastupitelů pozval kvůli problematické digitalizaci stavebního řízení zástupce městských částí. "Digitalizace stavebního řízení nezafungovala, mnozí zaměstnanci pražských stavebních úřadů dokonce zvažují výpověď. Tomu bych chtěl předejít. I proto jsem pozval starosty a tajemníky městských částí, aby se debaty o tomto tématu zúčastnili," vzkázal na sociální síti X.

Praha se podle Svobody podílí na celkovém stavebním obratu země zhruba ze 30 procent. Digitalizace stavebního řízení začala platit 1. července letošního roku, od spuštění ji provázejí potíže, ministerstvo pro místní rozvoj dlouhodobě uvádí, že na jejich odstranění pracuje. Praha chce po státu novelizovat stavební zákon, aby bylo možné používat starý systém, aniž by docházelo k porušování právních předpisů.

[chooze:article;value:573261]

Zastupitelé by ve čtvrtek mohli probírat také navýšení ceny za rekonstrukci Barrandovského mostu, oprava by se měla totiž dvojnásobně prodražit, místo zhruba 600 milionů korun má stát přes miliardu.

Zastupitelé by se ve čtvrtek měli věnovat také odblokování patové situace v projektu rekonstrukce a rozvoje Holešovického nádraží, který byl pozastaven kvůli podezření na úplatky.

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.